Avís important

El contingut d'aquest bloc és informatiu i no substitueix en cap cas la consulta presencial amb el professional de salut pertinent, sino que la complementa. En cas de dubte, contacteu amb el vostre especialista.

dimarts, 19 de gener del 2016

Llibre… work in progress

Aquest bloc s'ha traslladat! Em trobareu a www.laurarodellar.com

Aviat farà cinc anys que vaig publicar la primera entrada en aquest blog, concretament el 22 de febrer de 2011, un mes i un dia abans de tenir el meu fill petit. En aquella entrada, que portava per títol "El perquè de tot plegat", em presentava: "Em dic Laura, tinc 30 anys i sóc metgessa especialista en Obstetrícia i Ginecologia" (qui els enganxés els 30!).

La meva idea era escriure un llibre, però volia dir moltes coses i no em veia seguint un índex. Jo volia escriure i volia fer-ho ja! La meva amiga Irene em va dir "i per què no et fas un bloc? Li podries dir Diari d'una mare ginecòloga". Al meu home li va semblar una gran idea també, així que em vaig animar a començar a omplir les pàgines d'aquest petit espai virtual… sempre dient que això seria un llibre algun dia.

Quan va néixer el nen, unes amigues molt especials que anomeno sovint, la meva tribu, em va fer un regal que em va fer moltíssima il·lusió: el meu llibre, maquetat i enquadernat, fet amb tot l'amor del món… però amb les pàgines en blanc. Una empenteta que ha estat allà al prestatge durant tot aquest temps recordant-me que anava sent hora de fer realitat aquesta idea.





















Al larg d'aquests cinc anys anat escrivint per aquí, amb més o menys regularitat segons l'època, la inspiració i els pics de feina. He creat 88 entrades (aquesta d'avui és la que fa 89), i he tingut més de 240.000 visites. He parlat sobre embaràs i part, tant normal com patològic, i també sobre postpart i lactància, maternitat, nous projectes i el que em venia de gust compartir. A més a més he creat Mater Training al costat de companyes i amigues, he fet de mare, de ginecòloga, de dona, d'amiga, de filla i de germana. Sabeu què em toca fer ara oi? Doncs sí, posar fil a l'agulla i donar forma al meu llibre adaptant els continguts d'aquest bloc i afegint-ne de nous.

Com ho faré? No descarto res: editorial, autoedició, crowdfunding, format paper, format electrònic… de moment vaig escrivint quan estic inspirada, i quan no ho estic vaig investigant sobre com treure el llibre a la llum. Tinc moltíssim material, esborranys, idees… El primer capítol, que tracta sobre l'etapa preconcepcional, ja està en mans d'una amiga lingüista que em farà un repàs ortogràfic i d'estil… sóc força freaky de l'ortografia i la gramàtica (oi Sandra i Sònia?), però segur que alguna cosa se m'escapa. No vull escriure el clàssic llibre que explica que a la setmana 8 l'embrió té manetes i peuets, i que a partir de tal mes o tal altre es comencen a notar moviments fetals. D'aquests ja n'hi ha. La meva idea és explicar l'embaràs, part i postpart de manera pràctica, traduïnt els meus coneixements mèdics i explicant el perquè de les coses amb un idioma planer i entenedor, de tu a tu, amb l'ajuda de l'experiència que em dóna el fet de ser mare i haver experimentat múltiples sensacions i emocions en primera persona. Perquè jo, gràcies als meus fills, he après un munt de coses que no surten als tractats d'Obstetrícia.

Quan sortirà a la llum? Sóc incapaç de posar una data ara mateix. Aniré fent, sense pausa, però sense pressa, sense forçar-me… si m'obligo a escriure em surten uns xurros impressionants, necessito estar inspirada. Tampoc tinc títol, "Diari d'una mare ginecòloga" és el meu bloc, per al llibre vull quelcom diferent.

El que sí que m'agradaria és il·lustrar el meu llibre amb imatges reals. En tinc dels meus embarassos, i dels de les meves amigues. Però si algú em vol cedir alguna imatge que cregui que és especial, que transmet emocions, i que vulgui compartir, jo estaré encantada. Per evitar problemes legals necessitaria que m'especifiquéssiu el vostre nom, DNI, que la imatge és de propietat vostra i que me la cediu per a la seva publicació. I també el fet de si voleu que especifiqui el vostre nom al peu de la imatge ("imatge cedida per…") o voleu conservar l'anonimat, i si us agradaria afegir alguna paraula o frase. Trobareu el meu correu electrònic a la barra lateral dreta d'aquest bloc, sota la meva foto. Gràcies per avançat!

Bé, som-hi, mans a l'obra… i prometo no abandonar aquest bloc, una cosa no treu l'altra! Perquè el que està clar és que tot això és possible gràcies a que cada dia hi ha gent que llegeix el que escric.







8 comentaris:

  1. Laura,

    Sempre he cregut en tu i que tu podies fer que aquest món fos una mica millor. I ho estàs fent no només com a mare i amiga (que ja és molt moltíssim), sinó que professionalment estàs aportant a les mares (i pares) una visió molt més humana del naixement respectat, que tan enterrat havia quedat fins ara. Aconsegueixes empoderar les dones en el moment més sensible de la seves vides.
    I aquesta llum que dónes cal que s'escrigui, s'enquaderni i estigui a les llibreries a l'abast de tothom.
    I jo estaré al teu costat per ajudar-te amb el que necessitis. La idea va ser meva, no? :P

    No conec dona més currante que tu. L'acabaràs abans no et pensis!

    La teva amiga,

    Irene

    ResponElimina
  2. Enhorabona Laura! Quin projecte tan maco. No et comento sempre, però sí que et llegeixo i ja m'agradaria tenir-te de ginecòloga. :)
    Em pensaré la imatge, seria bonic participar-hi.
    Endavant!

    ResponElimina
  3. Endavant amb la feina! M'agradarà llegir-lo quan per fi el pareixis! I si trobo una foto prou especial, també m'agradarà participar-hi...

    ResponElimina
  4. Quina bona notícia! I si et puc ajudar en alguna cosa, avisa!!!! Una abraçada!!!

    ResponElimina
  5. Els teus lectors estarem a l'espera ;)

    ResponElimina
  6. Endavant Laura!
    Molts ànims i força per al teu nou repte,que de ben segur transmetrà el que et proposes.
    Gràcies per compartir els teus coneixements, la teva experiència i per ser tan propera quan escrius, quan venim a les visites i, fins i tot, fer-nos gaudir d'un moment tan especial com va ser el part.
    Sort! A reveure.

    ResponElimina
  7. Quina gran idea! És ben bé que sempre tens idees al cap, no pares mai!

    Espero que tinguis molt èxit, ja que en aquest món ple d'informació es necessiten tenir relats escrits per professionals i amb rigor.
    Et desitjo el millor durant aquesta etapa, i aquí tens una futura lectora!

    ResponElimina
  8. Molts ànims Laura!! L'emma ahir va fer 2 anys que la vas portar al món. Encara quan hi penso m'emociono.
    Tu vas formar part d'aquest procès. L'acompanyament, el consell, la tranquil-litat.
    Serà un llibre genial! No me'l penso perdre.
    Un peto

    ResponElimina