Avís important

El contingut d'aquest bloc és informatiu i no substitueix en cap cas la consulta presencial amb el professional de salut pertinent, sino que la complementa. En cas de dubte, contacteu amb el vostre especialista.

diumenge, 9 de setembre del 2012

Formació continuada


Una de les característiques de la Medicina és la seva constant evolució. Gràcies a la investigació i a la recerca de l’evidència científica, cada dia s’elaboren nous protocols que deixen obsolets els anteriors. És per això que els metges (de totes les especialitats) necessitem el que anomenem formació continuada. A banda de la nostra tasca assistencial amb els pacients, els metges dediquem un percentatge considerable de la nostra jornada (laboral i no laboral) a formar-nos. La formació continuada implica l’assistència a sessions clíniques (reunions de metges o altres facultatius dins del mateix centre per a aprofundir sobre un tema concret o revisar casos clínics), cursos, jornades formatives, congressos, etcètera, així com la lectura de nous llibres i articles científics. És per això que diuen que els estudis de Medicina no s’acaben mai.

El fet de treballar en un equip (ja sigui hospitalari o d’un Centre d’Assistència Primària) posa la formació continuada molt a l’abast de tothom. Tot i amb això, els metges que treballen en consultes privades o bé són l’únic especialista del seu centre de treball tampoc ho tenen difícil, i més avui dia en què la xarxa ens dóna tanta informació que no ens l’acabaríem mai. Qui no es forma, en un termini de dos anys es queda totalment obsolet i deixa d’oferir una assistència de qualitat als seus pacients.

Des de Capio-Hospital General de Catalunya s’ha la 1ª Jornada Capio Catalunya en Ginecologia i Obstetrícia, que tindrà lloc al nostre hospital el proper divendres 28 de setembre i oferirà un curs de Patologia Cervical per a ginecòlegs, llevadores, pediatres, metges de família, dermatòlegs i tot aquell personal sanitari a qui li pugui interessar la matèria. Trobareu més informació al següent enllaç: http://news.sego.es/PDF/1aJornadaDEF.pdf
La patologia cervical i les lesions provocades pel virus del papil·loma humà és una àrea de la Medicina que engloba diverses especialitats, i que actualment es troba en ple creixement i desenvolupament. Això ha fet que des de l’organització de les jornades s’hagi escollit aquesta temàtica.

Paral·lelament, la propera primavera el nostre hospital acollirà la XXI Jornada Catalana de Diagnòstic Prenatal Ecogràfic, una reunió anual on obstetres experts en ecografia i Diagnòstic Prenatal de tot Catalunya presenten casos clínics reals amb la seva posterior discussió.

Des d’aquí vull animar els meus companys i companyes a assistir a la jornada del dia 28 i a seguir formant-se cada dia pel bé dels nostres pacients. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada