Avís important

El contingut d'aquest bloc és informatiu i no substitueix en cap cas la consulta presencial amb el professional de salut pertinent, sino que la complementa. En cas de dubte, contacteu amb el vostre especialista.

divendres, 14 de març del 2014

Neix Mater Training

Portava un temps desapareguda del bloc… Després d'un embaràs una mica llarg, avui ha nascut oficialment un fillet molt especial: Mater Training, el projecte que fa més d'un any que comparteixo amb quatre companyes i amigues, i a través del qual emprenc una gran aventura.

Què és Mater Training? Es tracta d'una pàgina web que té l'objectiu d'acompanyar les parelles al llarg de l'aventura de la maternitat i la paternitat, des que decideixen ser ser pares fins al postpart.

El tret diferencial de Mater Training és un curs online sobre embaràs, part i postpart (tot i que també es podrà cursar únicament el bloc de postpart), que estarà operatiu a partir del mes d'abril-maig. Sí, online, es a dir, des de casa. I és que cada dia són més les dones que renuncien a la preparació al part per manca de temps, perquè la parella no les pot acompanyar, perquè tenen altres nens… o simplement perquè no tenen cap centre a la vora o prefereixen la intimitat de la seva llar.

Comencem per l'etapa preconcepcional, explicant el cicle menstrual i el període fèrtil. Entrem en l'època d'embaràs, incloent tot allò que creiem necessari per a conèixer els canvis que experimenta el nostre cos: des de coneixements d'anatomia i fisiologia fins a exercicis pràctics, passant per consells a l'hora de preparar la bossa per l'hospital. Pel que fa al part, n'expliquem les etapes i què passa en cadascuna d'elles. Per què també postpart? Hem volgut dedicar un bloc a aquesta etapa que és com una mena de tabú, de la qual ningú parla durant l'embaràs. Parlem de lactància, sòl pelvià i massatge infantil, entre d'altres. Tot plegat il·lustrat amb els divertidíssims dibuixos de Sònia González, "La Cuchu", i acompanyat de vídeos que plasmen situacions reals. Mater Training us ofereix els mateixos continguts que un curs presencial, fins i tot ampliats en alguns temes, sense necessitat de desplaçament i amb total llibertat d'horaris i durada.

A banda del curs, encara tenim més coses! Hem creat un bloc on publicarem notícies i articles d'interès relacionats amb la nostra temàtica, on els vostres comentaris seran benvinguts. I perquè volem que participeu, recollirem relats de parts per a que altres persones els puguin llegir i posar-se en situació… perquè llegir les experiències d'altres dones és realment molt útil. A banda de tot això, també ens podeu fer arribar les vostres consultes sobre embaràs, part, postpart i lactància, que respondrem en un breu termini.

Qui hi ha darrera de tot això? Som cinc amigues: la Núria, la Carolina, la Sandra, la Sònia i jo mateixa, la Laura. Totes cinc hem cregut en aquest projecte des del primer dia, i hi hem treballat en equip i amb molt amor a banda de les nostres feines habituals. La Núria és llevadora, la Carolina és educadora i fa les funcions de secretària tècnica, i la Sandra, la Sònia i jo som metgesses obstetres i ginecòlogues.

A més a més tot això no hagués estat possible sense la dedicació i el talent de la Meritxell Perramon, una gran dissenyadora gràfica que en els moments de màxim enrenou té la virtut de tenir-ho tot sota control. També hem comptat amb la veu de la Carme Montanyà, amb les instal·lacions del Temps per Tu de Rubí i, com hem dit, amb les il·lustracions de la Sònia Gonzàlez, "La Cuchu".

Amb Mater Training també surt a la llum el talent del Carlos Cabrera, la persona que ha captat totes les imatges de foto i vídeo que trobareu als nostres cursos. El Carlos, que trepitjava el planeta part per primer cop, s'hi ha endinsat de ple i ha estat capaç de plasmar l'equilibri perfecte entre la realitat, la sensibilitat, la pau, les emocions, la tendresa i la intimitat. La llum, la música, l'edició… amb tot plegat ha aconseguit captar exactament el que nosaltres volíem transmetre.

I no podem oblidar-nos d'agrair a les dones que ens han cedit la seva imatge en els seus moments més íntims, perquè han cregut en nosaltres i en la necessitat de tirar endavant el nostre projecte. Espero no deixar-me ningú!
Què aprenem de tot això? Que treballar en equip és fantàstic, i més quan tothom s'estima el projecte. Tant nosaltres cinc com les altres persones que hi han treballat i que hi treballen estimen Mater Training, i això es nota. Alhora, també hem après que les coses, quan es fan amb amor, queden infinitament millor.

Bé, aquí la teniu! 

www.matertraining.com

I ens podeu trobar també a les xarxes socials: 

www.facebook.com/matertraining

@matertraining


3 comentaris:

  1. felicitats noies, una gran feina!!!

    ResponElimina
  2. Em sembla una iniciativa espectacular i molt pràctica, com tu dius perquè es pot fer des de casa i a l'hora que et va bé. Molta sort amb el projecte!

    ResponElimina
  3. Quina pàgina més xula, enhorabona!!

    ResponElimina