Avís important

El contingut d'aquest bloc és informatiu i no substitueix en cap cas la consulta presencial amb el professional de salut pertinent, sino que la complementa. En cas de dubte, contacteu amb el vostre especialista.

dissabte, 24 de maig del 2014

"Espai de Mares"


Aquest bloc s'ha traslladat! Em trobareu a www.laurarodellar.com


Durant l'embaràs llegim molt sobre el part, ens informem, tenim més o menys clar què volem… en definitiva, focalitzem moltes energies en un sol moment, en un sol dia. Després del part, si aquest ha tingut lloc a l'hospital, tindrem uns dies de transició durant els quals ens cuiden, ens porten el menjar, rebem visites (que de vegades ens arriben a sobrepassar), regals, rams de flors… i ens hem d'adaptar a la nostra nova vida.

Finalment arriba el dia de l'alta. Ens donen tot un recull d'informes mèdics, documents burocràtics i quatre instruccions i tornem a casa. Potser tenim la sort de comptar amb la companyia de la nostra parella durant uns dies més, i rebem alguna que altra visita. Però passats uns dies tothom torna a fer la seva vida i ens trobem moltes hores soles amb un nadó petit. Com les omplim? Moltes les passarem entre donar el pit, canviar bolquers, rentar robeta i tasques domèstiques vàries… però també necessitem companyia adulta i poder compartir les nostres vivències. Aquí entren en escena els grups de lactància i de criança, els espais de trobada de mares, cursos de massatge infantil, activitats per a mares i nadons, etcètera, cada dia més nombrosos.

A l'hospital teníem aquesta assignatura pendent: estar al costat de les nostres pacients més enllà de la visita mèdica que fem després de la quarantena. Si fem el seguiment de l'embaràs, i assistim al part, visitem la mare en el postpart i els pediatres controlen la salut del nadó… per què no plantejar algun altre tipus d'acompanyament?

I així sorgeix el que hem batejat com "ESPAI DE MARES": un punt de trobada de mares i nadons, tutoritzat per una servidora (Laura Rodellar), en el qual podrem compartir experiències, dubtes, pors, alegries i tot el que sorgeixi. L'Espai de Mares tindrà lloc a partir del dia 3 de juny, tots els dimarts de 3 a 4 de la tarda, al gimnàs de l'Hospital General de Catalunya. Es tracta d'un servei gratuït, al qual poden assistir tant pacients de l'hospital com dones que hagin tingut el nadó en altres llocs, i en el qual també seran benvingudes mares que encara estiguin ingressades després del part o dones embarassades.5 comentaris:

 1. Hola! Encara segueix actiu aquets espai per a mares? Gràcies!

  ResponElimina
 2. Hola Laura! Existeix a l'hospital un espai similar al que comentes, que em sembla molt interessant, però per preparació al part? M'interessa molt poder aprendre com afrontar aquest moment tant important, per poder participar de forma activa, i els cursos a nivell d'ajuntament, en el meu cas, em sembla insuficient. Gràcies!! Anna

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola! A l'Espai de Mares també vénen dones embarassades, i parlem sobre el part, resolem dubtes, comentem temes de postpart… és a dir, no només està dirigit a dones que acaben de parir.
   A més a més a l'hospital es fan cursos de preparació al part amb uns continguts teòrics i pràctics similars als que es fan al CAP. D'altra banda, tens l'opció d'ampliar matèria amb el cursos online de Mater Training, dels quals sóc coautora: www.matertraining.com. Amb ells intentem ajudar-vos a conèixer la vostra anatomia i fisiologia de cara a comprendre tot el procés de l'embaràs, part i postpart, donant-vos eines per a viure-ho de la manera més tranquil·la possible, sentint-vos segures i gaudint de cada moment.

   Elimina