Avís important

El contingut d'aquest bloc és informatiu i no substitueix en cap cas la consulta presencial amb el professional de salut pertinent, sino que la complementa. En cas de dubte, contacteu amb el vostre especialista.

diumenge, 29 de novembre del 2015

Reestrenant web… aventures digitals

Aquest bloc s'ha traslladat! Em trobareu a www.laurarodellar.com

Molts ja coneixeu el projecte digital que comparteixo amb vàries amigues i companyes. I és que un migdia del mes de juliol de 2012, mentre sortia de l'hospital i em dirigia cap al cotxe, vaig tenir una idea: per què no convertir les clàssiques classes de preparació al part en un mètode online que em permetés transmetre tota la informació que volgués, sense límit de temps?

Què em va portar fins aquí? D'entrada el fet de veure tots els dubtes que em transmetien les pacients a la consulta. Que moltes s'esperaven a la següent visita amb els dubtes a la butxaca, o ho buscaven a Google, i no sempre trobaven informació contrastada i veraç. Després, veure que un cop fetes 7 sessions de preparació al part continuaven havent molts interrogants a l'aire. I és que aquestes sessions, que sovint no comencen fins al setè mes d'embaràs, moltes vegades es queden curtes, perquè els timings són els timings. I, alhora, tenia ganes de fer alguna cosa en el món virtual, més enllà d'aquest blog.

Doncs bé, aquell juliol vaig tenir la idea, i vaig decidir guardar-me-la a la butxaca fins que trobés la manera de dur-la a terme. I a la tardor la vaig compartir amb les meves amigues i companyes de l'hospital, la Sònia Sànchez i la Sandra Gómez, que van pujar al carro de seguida. Necessitàvem algú que no fos metge per a la part més logística i administrativa, i jo tenia la persona ideal: la meva amiga Carolina Cortés. Ara ens feia falta una llevadora, i la Núria Armengol ens va dir que sí a la primera. I a dia d'avui, a més a més, comptem amb el talent de la Txell Perramon, la millor dissenyadora gràfica del món mundial. A la idea inicial totesvam posar el nostre ingredient, el nostre toc personal, i de la barreja de tot i amb molta il·lusió va sortir a la llum Mater Training. Que no seria igual sense els dolços dibuixos de la Sònia Gonzàlez, coneguda com "La Cuchu".Quan ets metge i no economista tot això de constituir una empresa, crear una web, donar forma a unes classes per a que es puguin visualitzar online, etc, sona molt a xino. Ens han ajudat i assessorat amics i familiars, també ens van donar un cop de mà des de l'OSE de Rubí, hem anat aprenent, veient mil tutorials i anant a cursos, caient, aixecant-nos, fent i desfent i tornant a fer millor. Sovint hem pensat "en quin merder ens hem ficat", però estem molt contentes del fillet que hem parit totes juntes i que seguim cuidant a base d'entrades de blog, millores, xarxes socials…

Treballar de cara al públic et permet conèixer gent molt diversa. I un dia, a la consulta, després de llegir aquest blog, van arribar la Xènia i el Roger, buscant algú que portés al món la seva petita. I xerrant xerrant els vaig explicar el projecte de Mater Training, que teníem una web però no ho acabàvem de veure clar, que ens faltaven hores i coneixements per fer un bon màrketing… i resulta que ells tenien Social Mirror i es dedicaven a la comunicació i al màrketing digital. Així que vam acabar fent la web de nou amb ells. I, uns mesos més tard, després de veure els punts forts i febles, i fer brainstormings al seu despatx de St Sadurní, ens vam posar tots a treballar en una sèrie de millores. Així, una nova web ha vist la llum aquesta setmana.I què és Mater Training? Resumint-ho, es tracta d'una guia virtual que vol acompanyar les dones al llarg de l'embaràs, part i postpart. Explicant l'anatomia i fisiologia de tot el procés, el perquè de cada cosa, i què se sent en cada moment. Tant quan tot és normal com en el cas de problemes. D'aquesta manera, amb la informació a la butxaca, cada dona es pot fer una idea del que es pot trobar en cada moment i construir el seu propi procés, implicant la seva parella, i decidint quines són les seves expectatives i els seus desitjos. Per què virtual? Per ser-hi a qualsevol hora i a qualsevol lloc, i per poder fer arribar la informació a més persones del que ens permetria un mètode presencial. Com ho fem? Mitjançant una sèrie de videos explicatius que contenen il·lustracions, imatges i gravacions de situacions reals.

  A Mater Training també hi ha un blog que actualitzem cada setmana. Allà hi escrivim totes, i déu n'hi do les lectures que té, però hi ha tres articles que destaquen per sobre dels altres des de fa mesos, i que s'han compartit arreu del món. Són aquests:

http://www.matertraining.com/no-quiero-un-forceps/

http://www.matertraining.com/maniobra-de-hamilton-y-tactos-al-final-del-embarazo/

http://www.matertraining.com/el-tapon-mucoso/


Doncs bé, us animo a pujar al tren de Mater Training!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada